18 Aralık 2012 Salı

Arsene Wenger'in Reading yorumu

5-2 kazandığımız Reading maçından sonra Arsene Wenger şunları söyledi:
Kazanmamız gereken bir maçtı.Kalitemizle üstünlüğümüzü sahaya koyarak kazandık.Herşeye sahada cevap verilebileceğini gösterdik.Oyun kalitesi hep bizdeydi.Biz oynarken dışarıdan müdehale gelmedi.West Bromich Albion maçının devamı niteliğinde bir oyun kalitemiz vardı.Yine bir gece oyunu olması dikkat çekici.
Santi Cazorla üst sınıf bir oyuncu olduğunu gösterdi.Onu alarak nasıl iyi iş yaptığımızı sergiledi.
2 yıl önce Walcott'un merkez forvet oynayabileceğini söylemiştim.Yavaş yavaş onun fikri de bu doğrultuda oldu.Bu maç onu forvet oynatmak için iyi bir fırsattı.Antremanda gördüğüm kadarıyla bunu yapmaya hazır görünüyordu.Wigan maçında da forvet oynayıp oynamaycağını söylemek için çok erken.
Hedefimiz konunda birşey bilmiyorum.Bitirebileceğimiz kadar yukarıda bitirmeye çalışacağız.Hep bir sonraki maçı kazanmayı düşüneceğiz.Tek yapmamız gereken futbol kalitemize odaklanmak.Teknik kaliteye dayalı hareketli oyunda inisiyatif özgürlüğüyle kaliteli bir takımız.Eğer kriz olursa bu yapı bazen bozulabiliyor.Bunu aşabilmek için oyunumuz odaklanmamız gerekiyor.
Krizi nasıl tanımladığınıza bağlı olarak Arsenal kriz içinde diyenler var.Süper bir kriz içindeyiz!
Kötü birşey olan yerde iyi de vardır.Bizim işimiz zihinsel olarak güçlü olmak.16 yıldır bunun için hiç şikayet etmedim.Kaybettiğimizde bizim konumumuzda olmak hep testtir.Bizim zihinsel gücümüz takıma yansımaktadır.Alt lig takımına karşı performansımıza bakarsanız diğer bir takımla kıyaslandığında rekor şekilde iyi bir oyun ortada vardı.Golü bulamayınca hayal kırıklığına uğradık.Gol bulup uzatamayı da iyi oynasak da olmadı.İyi bir oyunla bu maça cevap verdik.
Oyun öncesinde bizde gerginlik vardı.Bu durum bilinçaltında olduğundan maç 4-2'ye geldi.Bu gerginlikten 5.golü atarak çıktık.
Ligde Tottenham'ı yendikten sonra Aston Villa ve everton maçlarından 1'er puanla döndük.Ardından Swansea'ya karşı içerde kötü oynadık.Sonra West Bromich Albion ve Reading'i yenerek ligde bir seriye geçmek istiyoruz.Ligde son 6 oyunun 1 tanesini kaybettik.Diğer kulvarlardaki mağlubiyetin arasında kazandığımız için vurgusu zayıf kaldı.Koşarak daha çok mücadele verdiğimiz bu 6 maçta durum felaket değil.
Arsene Wenger çoğu konuda haklı olabilir.Ancak kupa isteği ve önündeki maç trafiği uygun olduğu için neredeyse tam kadroyla oynanan Bradford maçı çok san yaktı.Reading'in sahadan silindiği 5-2'lik deplasman galibiyeti bu ayıbı örtemez.Ancak üst sıralara çıkan takım bu işi devamlılıkla sürdürmesi lazım.Bu oyunu Wigan karşısında sergileyebilir miyiz?Cevabı kesin değil.

Hiç yorum yok: