12 Aralık 2012 Çarşamba

Arsene Wenger'in Bradford yorumu

Arsene Wenger Bradford maçından sonra şunları söyledi:
Tam bir hayal kırıklığı.Ancak Bradford'u tebrik etmek gerekir.Çok iyi savunma yaptılar ve bizden iyi başladılar.Özellikle 2.uzatma devresinde bulduğumuz şansları lehimize çeviremedik ve penaltılarla elendik.
Zor ama oynanabilir bir sahada tipik kupa maçı oldu.Ne yazıkki penaltılarla kaybettik.Kimse hata için çaba göstermez.Son dakikaya kadar herşeyimiz vermeye çalıştık.Ancak tipik İngiliz kupa oyunu olan bu maçı Bradford'a kaybettik.3 penaltı kaçırmamızdan ders almak gerekir.
Bradford sahasını çok iyi savundu.Alanda boşluk vermediler ve ileriye oynayarak rahatladılar.Sahanın bazı bölümlerinde kayganlıklar vardı.
İş penaltılara kaldığında kazanmak veya kaybetmek bıçak sırtıdır.Hele ilk penaltıyı kaçırırsanız kazanmak zordur.
Takımda psikolojik bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Takım belli sürelerde etkili oynadı.Bunu maçın tamamına yaymak çok zor.Çok hücum takımıyla oynadık.Bu takımlara karşı daha iyi sonuçlar elde ettik.Savunmacı takımlarda işimiz zorlaşıyor.Bu tarz takımlarda temelde 1 saat top bizde oluyor ama etkili olamıyoruz.Bradford kalesini çok iyi savundu ve bize maçı zorlaştırdı.İngiltere Lig 2 takımı diyip Bradford'u küçümseyeceksiniz ama kupa maçı olunca böyle bir ayrım yoktur.Futbolda herşeyini her an verirseniz şans bulursunuz.Onlar 1-0 öne geçerek bizi zor duruma soktular ve iyi savunma yaptılar.
Artık sezonda sonraki oyunlara odaklanmamız gerekiyor.İyi odaklanıp kazanma serisi yakalamalıyız.
Takımdan utanmadım.Takım eğer herşeyini vermezse o zaman utanırım.Mücadele ettiğimiz için hayal kırıklığı ve hüsran içinde değilim.

Hiç yorum yok: