3 Ağustos 2009 Pazartesi

Avrupa U-19 şampiyonu ev sahibi Ukrayna

Avrupa U-19 Şampiyonası'nda,finalde İngiltere'yi 2-0 mağlup eden Ukrayna şampiyonluğa ulaşarak tarihte bir ilki gerçekleştirdi.
25.100 kişinin doldurduğu Donetsk Olimpiyat Stadı'nda oynanan final mücadelesinde ise,henüz 5.dakikada Korkishko'nun kullandığı kornerde yakın direkte topu ağlarla buluşturan Denys Garmash takımını 1-0 öne geçirdi.Garmash,perşembe günü Sırbistan'la oynanan yarı final maçında da 2 gol kaydetmiş ve finale giden yolda önemli rol oynamıştı.
50.dakikada ise,duran topları çok iyi kullanan ve ilk golün asistini yapan Dinamo Kiev'li forvet Dmytro Korkishko,frikikten kaydettiği şık golle farkı 2'ye çıkarıp maçın skorunu tayin etti.Bu sonucun ardından Avrupa U-19 Şampiyonası tarihinde ilk kez kupayı ev sahibi ülke kazandı. Ukrayna,daha önce 2000 yılında düzenlenen Avrupa U-19 Şampiyonası'nda finale kalmış ancak Fransa'ya boyun eğmişti.
Avrupa U-19 Şampiyonluğu'nu 9 defayla en çok kazanan ancak 1980 yılından beri bu sevinci yaşayamayan İngiltere ise,son 5 yılda çeşitli yaş gruplarında düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonaları'nda 4.kez final oynamasına rağmen hiçbirinde kupayı kaldırma başarısı gösteremedi.
Arsenal'in genç yıldızı Henri Lanbury final maçında sahaya İngiltere'nin kaptanı olarak çıktı.

Hiç yorum yok: