31 Ağustos 2009 Pazartesi

Bundesliga'da 4.haftanın panoraması

Almanya'da Bundesliga 4.hafta maçları tamamlandı.
Lige hızlı bir başlangıç yapan Hamburg 10 puan ve gol averajıyla liderliğe yükseldi.Şampiyonluktaki 1 numaralı favorim Hamburg pozitif bir futbol oynuyor.
Nordbank Arena'da Köln'ü yaklaşık 75 dakika mahkum bir futbola mecbur bırakarak Guerrero'nun bitirici son vuruşlarıyla 3 puanı almayı başardılar.Köln ise 2.golü yedikten sonra yaptığı değişikliklerle maça ortak olma şansını yakalasa da 86.dakikada kazanılan penaltının gole dönmesiyle umutları suya düştü.Forvet hattındaki formda isimlerden dolayı yıldız adayım Marcus Berg son 8 dakika forma şansı bulabildi.
Sezona hızlı giren diğer takım her sene olduğu gibi Bayer Leverkusen maçın ilk bölünlerinde zorlansa da duran toplardaki etkisiyle ligin güçsüz takımı Bochum'u yenerek üst sıralardaki yerini korudu.
Bu sezona Diego'yu satarak giren Werder Bremen Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil ve Pizzaro'nun önderliğinde iyi başladılar.İki kez öne geçerek yakalanan Bremen Mesut Özil'in harika pasına sağ ayak içi plase vuran Naldo'nun golüyle 3 puanı almayı başardı.
Flaş transferlerine rağmen bu haftaya kadar 3 puanla tanışamayan Bayern Münih son transferi Robben'in attığı 2 golle özlediği futbol ve galibiyete ulaştı.Son şampiyon Wolsburg pek etkili olamadığı maç sonuda 4.haftada 2.mağlubiyetini aldı.
Schalke ise hayal kırıklıklarına çok erken başladı.Lige iyi bir giriş yapan Schalke pozisyon üretmekte zorlandığı Freiburg maçında 40.dakikada yediği gole cevap veremedi ve sezonun ilk mağlubiyetini aldı.
4.hafta sonunda galibiyet alamayan Köln ve Nürnberg ligin son 2 basamağında yer alırken Hertha Berlin ilk hafta aldığı Hannover galibiyetinin ardından henüz puanla tanışamayarak 16.sırada yer bulabildi.Schalke deplamanından tek golle 3 altın puan çıkartan Freiburg'u 4.haftanın takımı seçiyorum.Guerrero ve Kiessling 4'er golle gol krallığını paylaşıyorlar.
Toplu sonuçlar şöyle:
Hamburg 3 Köln 1 Goller:Guerrero(19,66),Trochowski(Pen.86)-Chihi(76)
Hertha Berlin 2 Werder Bremen 3 Goller:Piszczek(73),Ebert(90)-M.Özil(57),Borowski(74),Naldo(83)
Bayern Munih 3 Wolfsburg 0 Goller:Gomez(27),Robben(68,79)
Bayer Leverkusen 2 Bochum 1 Goller:Friedrich(40),Kiessling(68)-Klimowicz(32)
E.Frankfurt 1 B.Dortmund 1 Goller:Amanatidis(68)-Zidan(62)
Hannover 96 0 Hoffenheim 1 Gol:Carlos Eduardo(40)
Schalke 04 0 Freiburg 1 Gol:Du-Ri Cha(40)
Stuttgart 0 Nürnberg 0
Mönchengladbach 2 Mainz 05 0 Goller:Bobadilla(29),Reus(84)

Hiç yorum yok: