31 Ağustos 2009 Pazartesi

İngiltere Premier Ligi 4.hafta panoraması...

İngiltere Premier Ligi 4.hafta maçları tamamlanırken Chelsea,Tottenham ve Manchester City kayıpsız takımlar olarak dikkat çekiyor.
Chelsea evinde ligin flaş takımı Burnley'i 3 golle geçerek haftayı lider kapadı.Evinde iyi sonuçlarla dikkat çeken Burnley deplasmanlarda aynı performansı gösteremiyor.Chelsea baştan sona üstün oynadığı maçta 3 puanı 3 golle alarak haftayı averajla lider kapattı.
Tottenham evinde zorlandığı maçta 90+5.dakikada Lennon'un golüyle 3 puana ulaştı ve Chelsea'nin ardından ligde 2.sırada yer aldı.Bu maçta genç orta saha oyuncusu Luka Modric'in kaval kemiği kırıldı ve 4-12 hafta arası sahalardan uzak kalacağı bildirildi.Ezeli rakip Spurs'un genç yıldızına ben de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Haftanın en önemli maçında Manchester United Arsenal'i 2-1 yenerek 1 haftalık aranın ardından 3 puan serisine devam etti.İlk yarısı Arsenal üstünlüğüyle geçen maçın 2.yarısına hakem Mike Dean damgasını vurdu.Arsenal lehine 1 penaltı çalmayan Dean Rooney'in kendini attığı pozisyona tereddütsüz penaltı çaldı.Ayrıca Rooney maçtan sonra verdiği komik demeçte kaleci beni biçti demiş...
Manchester City Portsmouth deplasmanından Adebayor'un attığı golle 3 puanla döndü.Sezona 3 maçta 3 galibiyetle giren Manchester City hucüm hattındaki zenginliğine savunmadaki başarısını da ekledi ve henüz ligde gol yemedi.Takımın en iyisi bence Gareth Barry.
Liverpool bir hayli zorlandığı maçta Bolton'ı deplasmanda 3-2 yenerek geçen hafta evinde kaybettiği 3 puanı telafi etti.Bolton iki kez öne geçtiği maç 2-1'ken Sean Davis'e gösterilen haksız 2.sarı ve kırmızı kart maçın seyrini değiştirdi.
Aston Villa geçen hafta Liverpool'u yenerek dikkat çekmişti.Hafta içi Avrupa Ligi'nde Rapid Wien'e elenerek yaşattığı hayal kırıklığını Fulham'ı iyi bir futbolla 2-0 yenerek unutturdu.
Arsenal 1 maç eksiğiyle haftayı 9 puanla 6.sırada tamamladı.Portsmouth ve Bolton henüz puan alamayarak son 2 sırada yer alırken Blackburn Rovers ilk puanını alarak 18.sırada yer aldı.Haftanın en iyi futbolunu sergileyen Chelsea'yi 4.haftanın takımı seçtim.4'er gollü Defoe ve Rooney gol krallığında ilk sıradalar.Toplu sonuçlar şöyle:
Aston Villa 2 Fulham 0 Goller:Pantsil(k.k.3),Agbonlahor(59)
Everton 2 Wigan 1 Goller:Saha(62),Baines(Pen.90)-Scharner(57)
Portsmouth 0 Manchester City 1 Gol:Adebayor(31)
Manchester Utd. 2 Arsenal 1 Goller:Rooney(Pen.59),Diaby(k.k.64)-Arshavin(40)
Blackburn Rovers 0 West Ham United 0
Bolton 2 Liverpool 3 Goller:Davies(33),Cohen(47)-Johnson(41),Torres(56),Gerrard(83)
Stoke City 1 Sunderland 0 Gol:Kitson(42)
Tottenham 2 Birmingham 1 Goller:Crouch(72),Lennon(90)-Bowyer(75)
Wolverhampton 1 Hull City 1 Goller:Bowyer(46)-Geovanni(3)
Chelsea 3 Burnley 0 Goller:Anelka(45),Ballack(47),A.Cole(52)

Hiç yorum yok: