31 Ağustos 2009 Pazartesi

Fransa Ligue 1'de 4.haftanın panoraması...

Fransa Ligue 1 4.haftasında şampiyonluğun iki büyük favorisi Marsilya Bordeax ile karşılaştı.
Çok gergin geçen maçta Marsilya daha atak göründü.Marsilya'nın Cheyrou ve Brandao'nun ayağından çıkan iki sert şutu direkten döndü.Maçta Carroso öncelikli Mandanda da üst düzey kaleci performansı gösterdi.İki takım da ideal kadrosuyla oynarken tribünler tıkabasa doluydu.Bu sonuçla Bordeaux liderliğini sürdürürken ligde kayıpsız takım kalmadı.
Paris Saint Germain evinde kazanma alışkanlığını sürdürdü.Lille'yi özellikle ikinci yarı oynadığı oyunla farklı yenen Paris temsilcisi ligde 2.sıraya yükseldi.
Bu iki takım gibi 10 puana yükselen diğer takım O.Lyon.Bu yılki transferleriyle bambaşka bir yapıya bürünen Lyon ilk iki haftanın flaş takımı Nancy'i 3-1 yenerek galibiyet serisini 3 maça çıkardı.Gomis ve Lisandro Lopez'le etkin bir forvet hattına sahip olan Lyon bir yıl aradan sonra tekrar başarılı günlere geri dönüyor.
Ligin yeni takımı Montpellier üst üste aldığı galibiyetlerle üst sıralara yükselmeye devam ederken diğer yeniler Lens ve Boulogne de ligde kalıcı olcaklar gibi.
Ligde Grenoble henüz puan alamazken Lille ve Auxerre 1'er puanla ligin son sıralarını oluşturuyorlar.Bu haftayı golsüz geçiren Yoann Gourcuff 4 golle gol krallığını korudu.Nice deplasmanından 3 gollü galibiyetle dönen Montpellier bu haftanın takımı...Toplu sonuçlar şöyle:
Marsilya 0 Bordeaux 0
Paris S.G. 3 Lille 0 Goller:Clement(27),Luyindula(78),Jallet(90)
Toulouse 0 Valenciennes 1 Gol:Samassa(87)
Lyon 3 Nancy 1 Goller:Gomis(37),L.Lopez(50),Bastos(68)-Hadji(57)
Boulogne 0 Auxerre 0
Lens 2 Rennes 2 Goller:Demont(Pen.20),Jemaa(72)-Bangoura(6),Gyan(90)
Lorient 1 Le Mans 0 Gol:Vahirua(63)
Nice 0 Montpellier 3 Goller:Dernis(4),Montano(49),Compan(77)
Sochaux 1 Monaco 0 Gol:Sverkos(Pen.20)
St Etienne 1 Grenoble 0 Gol:Landrin(23)

Hiç yorum yok: