9 Şubat 2009 Pazartesi

İngiltere Premier Liginde 25.hafta değerlendirmesi

İngiltere Premier Lig'de 25.Hafta mücadelesinde Manchester United Londra deplasmanında West Ham United'ı 1-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.Upton Park'ta ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Kırmızı Şeytanlar'ı galibiyete taşıyan gol,maçın 62.dakikasında deneyimli ismi Ryan Giggs'ten geldi.Yaklaşık 35 bin biletli seyircinin izlediği maçtan galibiyetle ayrılmayı bilen Manchester United puanını 56'ya yükseltip bir maç eksiğiyle liderliğini sürdürürken,West Ham United 33 puanda kaldı.
İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 25.hafta maçında şampiyonluğun en ciddi adaylarından Liverpool,zorlu Portsmouth deplasmanına konuk oldu ve gol düellosu şeklinde geçen maçtan 3-2'lik galibiyet ile ayrıldı.İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede ortaya çıkan beş golün tamamı son yarım saatlik periyotta geldi.Portsmouth,maçın 62.dakikasında D.Nugent ile öne geçerken, Liverpool 69'da F.Aurelio ile eşitliği yakaladı.Hreidarsson mücadelenin 78.dakikasında Pompey'i yeniden öne geçirirken,85.dakikada Hollandalı Dirk Kuyt,Kırmızılar'a 2-2'lik eşitliği getirdi. Maçta son sözü ise 90.dakikada 'El Nino' lakaplı İspanyol golcü Fernando Torres söyledi.Torres, 90.dakikada attığı golle Liverpool'u 3-2'lik zafere taşıdı.Bu sonucun ardından Liverpool ligdeki puanını 54'e yükseltti.7 maçtır kazanamayan ve üstüste üçüncü yenilgisini alan Portsmouth ise 24 puanda kaldı.Maçı inanılmaz bireysel hatalarla kaybeden Portsmouth,futbolculuk döneminde Arsenal ve İngiltere Milli Takımı savunmalarının bel kemiği olan Tony Adams'ın teknik direktörlük kariyerinin ilk Premier Lig serüveninde görevinden kovuldu.Adams'ın yerine geçici olarak Paul Hart getirildi.
Kuzey Londra Derbisinde Tottenham ve Arsenal 11 yıl sonra golsüz bir maç bitirdi ve puanları paylaştı.
Aston Villa'nın önlenemez yükselişinden Blackburn Rovers da nasibini aldı.Ewood Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada Aston Villa'ya 2-0'lık galibiyeti getiren golleri 27.dakikada James Milner ve 90.dakikada Gabriel Agbonlahor kaydetti.Aston Villa bu sonuçla puanını 51'e yükselterek 3.sıraya yükselirken,Blackburn Rovers 23 puanla 18.sırada kaldı.
Chelsea'nin Stamford Brigde'deki konuğu Hull City'ydi.Maviler ağır favori olarak çıktığı maçta sahadan 0-0'lık beraberlik ile ayrılarak taraftarını şoke etti.Şampiyonluk yarışında 53 puanlı M.United'ı ligde 3.sırada 48 puanla takip eden Chelsea bu sonuçla puanını 49'a yükselterek 4. sıraya gerilerken, potadan kopma noktasına geldi.
Everton evinde güzel bir oyunla Bolton'u 3-0 yenerek 5.Arsenal ile puan farkını 4'e indirerek 40 puanla 6.sırada yer aldı.
Manchseter City yeni transferi C.Bellamy'nin ayağından kazandığı golle ligde kötü gidişte olan Middlesbrough'u 1-0 yenerek iyice küme hattına gönderdi.Devre arasında Avrupa'da en fazla para harcayan kulüp olan Manchester City'de yeni transfer kaleci Given mükemmel bir performan gösterdi.
Yeni menajeriyle toparlanan Sunderland evinde Stoke City'i üstün bir oyun sonunda 2-0 yenerek 30 puanla tehlike sınırından uzaklaştı.
Ligin son üç sırasında Blackburn Rovers 23 puan,Middlesbrough ve West Bromich Albion 22 puanla sıralanıyor.Gol krallığında haftalardır suskun golcü N.Anelka 14 golle yer alıyor.Toplu sonuçlar şöyle:
Chelsea 0 Hull City 0
Blackburn 0 Aston Villa 2 Goller:Milner(27),Agbonlahor(90)
Everton 3 Bolton 0 Goller:Arteta(Pen.40),Jo(49,Pen.90)
Sunderland 2 Stoke City 0 Goller:K.Jones(78),Healy(90)
Manchester City 1 M.Brough 0 Gol:Bellamy(56)
Portsmouth 2 Liverpool 3 Goller:Nugent(62),Hreidarsson(78)-Aurelio(70),Kuyt(84),Torres(90)
West Brom.2 N.Castle 3 Goller:Fortune(4,73)-Duff(2),Lovenkrands(9),Taylor(41)
Wigan 0 Fulham 0
Tottenham 0 Arsenal 0
West Ham 0 Manchester United 1 Gol:Giggs(62)

Hiç yorum yok: