10 Şubat 2009 Salı

Chelsea'de Scolari dönemi bitti...

Chelsea arka arkaya alınan kötü sonuçların sonunda kendi sahasında Hull City ile berabere kalınca,teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin görevine son verildiği açıklandı.
Eylül ayında yardımcı antrenör olarak getirilen Ray Wilkins,yeni bir hoca bulunana kadar takımı çalıştıracak.Kulübün web sitesinden yapılan duyuruda,"Chelsea Futbol Takımı teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin görevine bugün(Pazartesi) itibariyle son verilmiştir" dendi.
Açıklamada,Scolari'ye hizmetleri için teşekkür edilirken,bu karara takımın beklenen performansın altında kalmasının sebep olduğu belirtildi.
Scolari'nin yerine getirilmesi konuşulan isimlerin başında,Rusya Milli Takımı teknik direktörü Guud Hiddink ve takımı geçen sezon Mourinho'dan sonra bir süre çalıştıran Avram Grant geliyor.Bir diğer isim 46 yaşındaki Hollandalı,Frank Rijkard.Rijkard,2000 Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda’yı yarı finale çıkarmıştı,Barcelona’nın başında ise iki La Liga şampiyonluğu ve bir Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşadı.Sky Sports News’ün haberine göre, Rijkard’ın menajeri, Hollandalı’nın Chelsea ile ilgilenebileceğini açıkladı.
Rijkard 2007/08 sezonunun sonunda Barcelona’dan ayrıldıktan sonra hiçbir takımı yönetmedi. Chelsea’nin resmi bir teklif yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok: