6 Şubat 2009 Cuma

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşları

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçları tamamlandı ve yarı finale çıkan isimler belli oldu.Yarı final maçları 4 mart ve 22 nisan tarihlerinde oynanacak.Final ise 13 mayısta.
İlk maçta Ali Sami Yen Stadı'nda 1-1 berabere kalan Galatasaray ve Sivasspor rövanşta Sivas 5 Eylül Stadın'da da normal süre ve uzatmaları 1-1 berabere bitirdiler.Sarı-kırmızılılar deplasmanda 9.dakikada Arda Turan'ın golüyle öne geçti,Yiğidolar bu gole 30.dakikada Kamanan ile karşılık verdi.90 dakika bu sonuçla sona erdi.Uzatma dakikalarında da iki takım skoru değiştiremedi ve maç penaltılara gitti.Penaltı atışları sonucunda gülen taraf Sivasspor oldu ve yarı final vizesini kaptı.Sivasspor'da Mehmet Yıldız 118. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
Yine ilk maçta Denizli'de 1-1 berabere kalan Denizlispor ve Ankaraspor rövanşta Ankara'da karşılaşırken maçı 2-1 Ankaraspor kazanarak yarı finale yükseldi.Ankaraspor'un golleri 57.dakikada Bilal ve 85.dakikada Özer'den gelirken,yeşil-siyahlıların tek golü 87.dakikada yeni transferi Angelov'dan geldi.
Beşiktaş,Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Antalyaspor'u 3-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.Antalya'da geçtiğimiz hafta oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı maçın,İnönü'de oynanan rövanşında siyah-beyazlıların golleri 3.dakikada penaltıdan Bobo,15.dakikada İbrahim Üzülmez ve 36.dakikada Serdar Özkan'dan gelirken,Antalyaspor'un tek golü 18.dakikada Ahmet Kuru'dan geldi.
Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor'u 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu.Geçtiğimiz hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın Bursa Atatürk Stadı'ndaki rövanşında,sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren goller 23 ve 25.dakikalarda Alex ile 40.dakikada Güiza'dan gelirken,Bursaspor'un tek golü 82.dakikada İbrahim'den geldi.
Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final kuraları 18 şubat çarşamba günü çekilecek.

Hiç yorum yok: