24 Ocak 2013 Perşembe

Wenger'in West Ham United maçı yorumu

Arsene Wenger 5-1 kazandığımız West Ham United maçından sonra şunları söyledi:
Çok yüksek tempoda bir maç oynadık.Yediğimiz golden sonra iyi bir yanıt verdik.Tıpkı Chelsea maçındaki gibi müthiş bir ikinci yarı girişi yaptık.Süreklilik arz etmeyen ama hakim olduğumuz ilk yarıda West Ham United'ın ani ve set hücumları etkiliydi.Maçın 2.yarısına çok yüksek bir tempoda girerek üst üste şanslar yaratarak goller bulduk.Kombine oyunumuz ve son toplardaki kalitemiz mükemmeldi.Potts sakatlanıp maç 11'e 10'a döndükten sonra maç bitti.
Son 2 büyük maça kötü başlamış sonradan iyi oyunlar çıkarmamıza rağmen sonuç alamamıştık.Bu takımın fantastik bir zihniyet ve kalitesi var.Bunu bugün gösterdiler.
Podolski olağanüstü bir oyun oynadı.Müthiş bir şutla kaleciye şans tanımadığı çok önemli gol attı.Müthiş asistler de yaparak gecenin yıldızı oldu.
1-0 geriye düştüğümüz bugünkü maç ilk West Ham United maçının benzeri oldu.2.golü yemediğimiz ve hemen gol bulduğumuz için geriye dönüşümüz kolay oldu.Premier Lig böyledir.Herkes her an gol bulabilir ve maçlar dönebilir.
Maçın ilk yarısı ilginç bir test gibiydi.Ancak bu akşam yediğimiz golden sonra oyunumuza normal şekilde devam ettik.5 gol atacağımızı düşünmüyordum ama etkili oyun skoru getirdi.West Ham United bizi sonuna kadar kontrolünde tutamayacağını onlara gösterdik.
Podolski'nin en iyi maçı olup olmadığı sorusu üzerine Wenger şunları söyledi:O çok iyi bir maç çıkardı.Gerektiğinde tüm sorumluluğu üstlendiği bu maç onun en verimli maçıydı.Onun gibi deneyimli oyuncudan beklentim de buydu.Merkez forvet yerine onu solda oynatmak daha iyi olduğunu bugün de gördük.
Sakatlanıp oyundan çıkan Vermaelen'in ayak bileğine gelen darbeyle hafif burkuldu.Cumartesi takımla olmayabilir ama önemli bir sorunu yok.
Şu anda imza aşamasına gelen bir transferimiz yok.

Hiç yorum yok: