13 Ocak 2013 Pazar

Arsene Wenger'in Manchester City yorumu

Arsene Wenger 2-0 kaybettiğimiz Manchester City maçından sonra şunları söyledi:
Koscielny'nin kırmızı kartında hakemin kararı önemli değil.Karar ne olursa olsun devam etmek zorundaydık.Dürüst olmak gerekirse şaşırdım.Pozisyonu tekrar izlemek gerek.Müdehale var gibi ama kırmızı kart mı olmalı tartışılır.Bu karar olduktan sonra ayakta kalıp daha fazla mücadele etmek gerekiyordu.
Oyuna yeterince hakim başlamadık.Onlar ilk bölümde kontrolü ele alıp önde başladılar.Çok güvensiz ve çekinerek başladık.Oyun böyle başlayınca defansınızla gücünüzü göstermek gerekiyor.Ardından kırmızı kart ile 10 kişi kaldık.Önemli bir takıma karşı 1 kişi eksik 80 dakika oynamak çok zor.2.yarı kalpten ve herşeyini sahaya veren biz olunca daha iyiydik.Ancak golü bulamadık.Ancak iç sahada sakin ve rahat bir oyunla hücuma çıkmak yerine gergin olunca sinir bozucu şekilde zorlandık.
Takım işini iyi yapmak istedikçe sinirli oynadık.Takımın sıkı olmasını biz de istiyoruz.Bu da gerginlik yaratabiliyor.Takımın neler yapabileceğini oyunun başında gösterememesi de gerginliğe neden oldu.1 kişi eksik şekilde geriye gelmek için şanslarımız vardı.Giroud'un kafa vuruşu ve Walcott'un pozisyonu gol olmalıydı.
Takımın ruhu çok olumlu.2.yarı duruma iyi tepki gösterdik.Diaby iyi bir şekilde döndü.Wilshere her hafta mükemmele doğru gidiyor.
Kompany hamlesini Wilshere'a yapmadığını umuyorum.Pozisyonu tekrar görmedim ama ikisi de topa hamle yaptı gibi görünüyordu.O dikine oynamayı sevdiği için sürekli faulle durduruluyor.Sahada sayılar eşitken durum ilginç olabilirdi.
Sezon sonuna dek ilk 4 içinde yer almak için elimizden geleni yapacağız.Defansif istikrara ihtiyacımız var.Bugün defanstan çıkarken uzaklaştırmak yerine kombinasyon kurduğumuzda daha etkin olabilirdik.Konsantrasyon eksikliğiyle kaptırdığımız toplar da tehlike oldu.
Mikel Arteta darbeye bağlı bir sakatlığı var.Pazartesi bir taraması olacak.Muhtemelen 3 hafta sahalarda olamayacak.Ortasahada bize istikrar,tecrübe ve taktik bilgi sağlıyordu.Bunu özleyeceğim.
Transfer için piyasadayız.Ancak Arteta gibi yüksek kalibrede oyuncu bulmak için şanslı olmak gerekiyor.Her şeyi iyi analiz eden bir ekibimiz var.O yüzden bana inanın çok zor karar veriyoruz.Hedef oyuncuları seçip onları izledikten sonra karar vereceğiz.Şimdi isim vermek zor olur.

Hiç yorum yok: