20 Ocak 2013 Pazar

Wenger'in Chelsea yorumu


2-1 mağlup olduğumuz Chelsea maçından sonra Arsene Wenger şunları söyledi:


İlk yarıda yeterli direnci gösteremedik.Üst üste iki maçtır çok kötü başlangıçlar yapıyoruz.Bugün de iki farklı yenik duruma düştük ve bundan sonra işimiz zorlaştı.İkinci yarıda geri dönmek için elimizden geleni yapsak da başaramadık,üzgünüz.İlk golde faul vardı.İkinci gol de penaltı değildi.Bu 2 hakem hatası yüzünden biraz şanssızdık.İlk yarıda iyi oynamadık.İkinci yarısında farklı bir ruh,farklı bir tutum ile geldik ve çok daha tehlikeli olduk.İkinci yarının tamamına hakimdik.Pek çok korner ve serbest vuruş kazandık ama gol bulamadık.Ligdeki sıralamada geride kaldık.Geçen hafta olduğu gibi ilk yarı ve 2.yarı performansları farklı oldu.Takımın fantastik kalite ve ruhunu keşfetmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Büyük maçlarda 2-0 geriye düşüp geri gelmek zordur.İlk yarı Chelsea iyi oynarken bizim sahaya dağılışımız ve takım savunmamız kötüydü.
Hakem bugün pek çok faul verdi.Çoğu Coquelin'e ilk golde yapılandan daha zayıftı.Bu durum gol yememizdeki mazeret olmasa da büyük maçlarda bu tarz kararlar oyunu değiştirebiliyor.
Ramires penaltı pozisyonunda kendini yere attı sarı kart görmesi gerekirdi.
Maçın ilk yarısında fizik olarak düşüktük.3 günde maç oynayacak olmamızı bilmek oyuncuları psikolojik olarak düşük tempoda başlamaya itebilir.Son 2 maçın başında hızlı başlamamış olmamızı buna bağlayabiliriz.
Son 2 hafta iki büyük maç kaybettik.4.sıraya puan farkımız 1 maç eksiğiyle 6 puan oldu.İlk 4 içinde bitirmeyi hedefliyorsak artık puan kaybı yapmamamız gerekiyor.
Takımda bir liderlik sorunu olduğunu düşünmüyorum.Takımın büyük bir ruh ve kalitesi var.Buna inancımızı artırmalıyız.Son 2 maçın 2.yarılarında yaptığımız baskıyı başta da yapmalıyız.
İnsanların her görüşü hakkında yorum yapmayı sevmem.Eleştirileri değerlendiririm ancak cevap vermeyebilirim.Şimdi önemli olan çarşamba günkü maça iyi odaklanmamız.
Transfer konusunda neler yapabileceğimizi göreceksiniz.Bu gece veya sabaha bir imza attırmayacağız.

Hiç yorum yok: