1 Ağustos 2009 Cumartesi

Gabriel Heinze Marsilya’da

Real Madrid’in resmi web sitesinde dün gece yapılan açıklamada Gabriel Heinze’nin Marsilya’ya transferinin resmen gerçekleştiği duyuruldu.Kulübün yaptığı açıklamada kısaca “Real Madrid ve Marsilya kulüpleri,Gabriel Ivan Heinze’nin transfeir konusunda anlaşma sağlamıştır” denildi.
31 yaşındaki futbolcunun Fransız kulübüyle üç yıllık sözleşme imzalayacağı belirtilirken transfer bedeli konusunda bir bilgi verilmedi.Bu transfer için bir süredir Marsilya’da bulunan Heinze, yapılan bu resmi açıklamanın ardından sağlık kontrolünden geçerek kendisini üç yıllığına Olimpik Marsilyalı yapan sözleşmeyi imzaladı.
İmza töreni sırasında konuşan Heinze “Kulübün sportif projeleri ikna olmamı sağladı ve görüşmeler kısa sürede tamamlandı.Büyük kulüpler kupa kazanmak için mücadele eder ve ben de bunun için buradayım” diyerek iddiasını ortaya koydu.
Daha önce Paris-St Germain forması giydiği için Fransız Ligi’ni tanıyan Heinze,Santiago Bernabeu’dan ayrılmanın kendi kararı olduğunu çünkü Manuel Pellegrini’nin düşündüğü kadroda yer almadığını da söyledi.
Bu arada,Heinze’nin yeni hocası Fransız futbol efsanesi Didier Deschamps da Heinze için “O tipik bir Arjantinli savunmacı.Mücadeleye girmeyi seviyor,güçlü ve teknik kalitesi yüksek” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: