26 Ocak 2009 Pazartesi

Turkcell Fair Play Ligi

Türkiye Futbol Federasyonu ve Turkcell işbirliğiyle oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nde, en centilmen ilk üç takıma toplam 1 milyon dolar ödül verilecek.
Turkcell ile Futbol Federasyonu ortaklığıyla oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nin kuralları ve ödül sistemi Conrad Otel'de düzenlenen toplantıyla açıklandı.
Turkcell Süper Lig'de yaşanan heyecan,coşku ve mücadele keyfinin, centilmenlik ruhuyla birlikte daha da artması için Turkcell Fair Play Ligi'nin oluşturulduğu belirtildi.Turkcell Fair Play Ligi'nde,Turkcell Süper Lig'de 34 maçlık mücadeledeki takımlar aldıkları sarı kart,kırmızı kart, saha kapatma,seyircisiz oynama ve hak mahrumiyeti cezaları karşılığında belirli ceza puanları alıyorlar.En az puan alan takımın üst sıraya yerleşeceği değerlendirmenin sonuçları her hafta oynanan maçlar sonrasında güncellenecek.
Turkcell Süper Lig'de mücadele eden ve sezon boyunca en az ceza puanı alarak Turkcell Fair Play Ligi büyük ödülünü kazanan en centilmen takım 500 bin dolar,en centilmen ikinci takım 300 bin dolar,en centilmen üçüncü takım ise 200 bin dolar ile ödüllendirilecek.En centilmen takım,ayrıca bir sonraki sezonun maçlarına ''Fair Play'' logolu formalarla çıkacak.
İlk 16 haftalık değerlendirme sonucunda Ankaraspor ve Gaziantepspor 47 ceza puanıyla Turkcell Fair Play Ligi'nde ilk iki sıradalar.3.Denizlispor 52,4.Gençlerbirliği 52 puandayken son 3 sırada Antalyaspor 128,Ankaragücü 142 ve Beşiktaş 214 puanla sıralanıyor.

Hiç yorum yok: