7 Ocak 2009 Çarşamba

Kupa mesailerinde sonuçlar...

İngiltere Carling Cup yarı final ilk maçında Tottenham White Hart Lane'de Burnley'i 4-1 mağlup ederek final için avantaj sağladı.Son şampiyon Tottenham'ın farklı galibiyetinde goller ise 47. dakikada Michael Dawson,52.dakikada O'Hara, 65.dakikada Roman Pavlyuchenko ve 68. dakikada Duff(k.k)'den gelirken Burnley 15.dakikada Paterson ile öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü çok fazla koruyamadı.Öte yandan bu maçta Londra'da White Hart Lane tribünlerinde takımın yeni transferi Jermaine Defoe da vardı.Rövanş Turf Moor Stadı'nda 21 ocak'ta oynanacak.
Diğer yarı final ilk maçında Championship ekibi Derby'ye konuk olan Manchester United sahadan ilk yarıda yediği golle yenik ayrılarak turu 20 Ocak'ta Old Trafford'da oynayacağı rövanşa bıraktı. 62'de oyuna giren Ronaldo topu ayağına her aldığında ıslıkla protesto edildi.
İspanya Kral Kupası 5. tur ilk maçında Barcelona deplasmanda Atletico Madrid'i 3-1 mağlup etti. Vicente Calderon'da ilk yarısı da Barcelona'nın 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Katalan ekibine galibiyeti getiren goller 12,57 (penaltı) ve 80.dakikada Messi'den gelirken, ev sahibi ekibin tek golü 69.dakikada Çek oyuncu Ujfalusi'den geldi.Madrid ekibinde Heitinga 57. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.Barcelona bu galibiyetle Nou Camp'ta oynayacağı rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı.Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörü Maradona,Messi'nin şov yaptığı maçta tribünde yer aldı.
Fortis Türkiye Kupası A grubunda Antalyaspor ve Trabzonspor müthiş bir maçın ardından 3-3 berabere kaldı.Karşılaşmada gollerini 3.ve 84.dakikalarda Ceyhun Gülselam ile 78.dakikada Hakan kendi kalesine atarken,Antalyaspor adına sayıları 25.dakikada Djehoua, 57.dakikada Ahmet Kuru ve 90+3'te maçta kendi kalesine de gol atan Hakan kaydetti.Yine aynı grupta Beşiktaş İnönü Stadı'nda yayıncı kuruluş ve futbol federasyonunun protestosuyla geçen maçı 3-1 kazandı.16.dakikada Serdar Özkan,27. dakikada Bobo ve 68.dakikada Nobre'nin gollerine Bank Asya 1.Lig ekibi G.Antep Belediye'nin tek golü 14.dakikada Cafer Can'dan geldi.Bu sonuçlarla Beşiktaş 9 puana ulaştı ve çeyrek finali garantilerken Trabzonspor 1 puanla gruptan çıkamadı.3 puanlı Gaziantepspor 2. 1 puanlı Antalyaspor ise 4.sırada.
B grubunda Kayserispor stadının yıkılmasından dolayı Adana 5 Ocak Stadı'nda oynadığı maçta Malatyaspor'u etkili bir ouyunla 3-1 mağlup ederek 3 maçta 4 puanla 2.sıraya yükselirken Malatyaspor 2 maç sonunda puansız sonuncu.Galatsaray bir penaltı kaçırdığı ve 21.dakikada Şeyhmus'un golüyle geriye düştüğü maçı 86.dakikada Yaser ve 89.dakikada M.Baros'un golleriyle 2-1 yenerek 7 puanla liderliğe yükselirken Altay 1 puanla 4.sırada kaldı.
C grubunda Manisaspor Konyaspor'u,Denizlispor Alanyaspor'u 1-0 yendi.Denizlispor bu sonuçla 3 maçta 7 puanla liderliğe yükseldi ve üst tur için avantaj elde ederken Alanyaspor 2 maçta 1 puanda kaldı.Manisaspor 2 maçta 4 puanla 3.sıraya yükselirken Konyaspor kupada oynadığı 3.maçını da kaybederek elendi.
D grubunda Ankaragücü 3.maçında Tokatspor'u 1-0 yenerek ilk galibiyetini elde ederek 3 puanla 3.sıraya yerleşirken Tokatspor 1 puanda kalarak 4.sırada yer buldu.Aynı grupta günün diğer maçında Fenerbahçe Kadıköy'de Bursaspor'u Selçuk ve R.Carlos'un golleriyle 2-0 yenerek 6 puanla liderliğe yükseldi.Bursaspor da 6 puanla 2.sıraya indi.

Hiç yorum yok: