14 Haziran 2009 Pazar

Yeni Zelanda 0 İspanya 5

Konfederasyon Kupası'nda günün ikinci maçında,A Grubu'nda İspanya ile Yeni Zelanda karşı karşıya geldiler.Son Avrupa şampiyonu,sahadan farklı galip ayrılmayı başardı.
Maça İspanya çok hızlı başladı.6.dakikada Fabregas'ın pasıyla topla buluşan Fernando Torres, ceza sahası dışından topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
13. dakikada,Rieira soldan içeri girdi ve ara pasıyla Villa'yı topla buluşturdu.Villa'nın ortaya çevirdiği topu,Torres köşeye bıraktı:0-2.
Capdevila'nın ortasını da kafayla ağlara gönderen Liverpool'un santrforu,17 dakikada hattrick yaptı:0-3.
Rakibine nefes aldırmayan İspanya,özellikle sol kanadı çok etkili kullandı.23.dakikada,Rieira'nın pasıyla topu alan Capdevila,ortada Fabregas'ı gördü.Arsenal'in oyun kurucusu,ilk yarının skorunu tayin eden golü kaydetti: 0-4.
İspanya, ikinci yarıya da hızlı başladı.Sol kanatta hareketlenen Torres,topu içeri kesti.Yeni Zelanda'da Buyens'in ıskasıyla, avid Villa skoru 5-0'a taşımayı başardı.
Bu dakikadan sonra maçta tempo biraz düştü.Del Bosque'nin öğrencileri,farkı arttırma çabalarından sonuç alamayınca,karşılaşma 5-0 İspanya üstünlüğüyle sona erdi.
Bu skorla,İspanya,ilk maçlar sonunda A Grubu'nun lideri oldu.Grubun diğer maçında, turnuvanın ev sahibi Güney Afrika ile Irak 0-0 berabere kalmıştı.Sahadan farklı mağlup ayrılan Yeni Zelanda ise sonuncu durumda.

Hiç yorum yok: