21 Haziran 2009 Pazar

İspanya 2 Güney Afrika 0

Konfederasyon Kupası A Grubu'nda,iki maçta topladığı 6 puanla zirvede yer alan İspanya ile 4 puanla ikinci sırada bulunan ev sahibi Güney Afrika,son maçta karşı karşıya geldiler.
Maça etkili başlayan taraf,Avrupa şampiyonu İspanya oldu.Torres'e yapılan faulden doğan frikikte,3.dakikada,Xavi topu Rieira'ya bıraktı.Liverpoollu kanat oyuncusunun şutunu,kaleci Khune çıkardı.İlk yarıda İspanya,topa daha çok hakim olan taraf olsa da,Güney Afrika da savunmada dikkatliydi.21.dakikada Xavi topu arka direkteki Torres'e kesti;ancak El Nino'nun şutu etkili değildi ve kalecide kaldı.
34.dakikada,İspanya adına en net pozisyon geldi.Ancak Torres'in gol girişiminde,Güney Afrika kalecisi Khune bir kez daha başarılıydı.
37.dakikada Pienaar-Parker işbirliğiyle gelişen ev sahibi ekibi atağında,Parker'ın şutu üstten auta gitti.İlk yarı böylelikle 0-0 sona erdi.Karşılaşmanın ikinci yarısı hareketli başladı.50. dakikada,Mokoena'nın ceza sahasında Fabregas'a yaptığı faul sonrası,hakem penaltı noktasını gösterdi.Topun başına geçen Villa'nın şutunu Güney Afrika kalecisi Khune çıkardı.Dönen topu Puyol tamamlamak istedi,Khune bu pozisyonda da İspanya'ya geçit vermedi.
Ancak bundan hemen bir dakika sonra,Valencia forveti takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Busquets'in soldan ortasıyla ceza sahasında topla buluşan David Villa,topu göğsüyle kontrol ettikten sonra,mükemmel bir vuruşla 52.dakikada İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.Bu dakikadan sonra,Güney Afrika daha fazla topa sahip olmaya başladı.Ancak ev sahibi ekip,beraberlik için gereken pozisyonları üretemedi.72.dakikada sağ kanattan İspanya frikik kullandı.Fabregas'ın şutunu önünde bulan Llorente,sert bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı.İkinci golden sonra maçta tempo düştü.Güney Afrika,gruptan çıkabilmek için Yeni Zelanda'nın Irak'a yenilmemesini beklemeye başladı.Kalan dakikalarda,Güney Afrika Parker ile,İspanya ise Cazorla ile geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı.Karşılaşma böylelikle 2-0 İspanya üstünlüğüyle sona erdi.
Bu galibiyetle A Grubu'nu 9 puanla lider tamamlayan İspanya,aynı zamanda bir rekora da imza attı.Avrupa şampiyonu,üst üste 15 maç kazanarak bu alandaki rekorun yeni sahibi oldu.Del Bosque'nin takımı,aynı zamanda Brezilya'nın 35 maçlık yenilmezlik serisi rekorunu da egale etti.
Ev sahibi Güney Afrika ise,bu mağlubiyete rağmen grubu 4 puanla 2.sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi.

Hiç yorum yok: