18 Haziran 2009 Perşembe

Juninho Katar'ın Al Gharafa takımına gitti.

Üst üste 7 yıl lig şampiyonluğu yaşadığı ve efsaneleştiği Olympique Lyon kulübünden sezon bitiminde ayrılan Brezilya'lı frikik ustası Juninho,Katar kulübü Al Gharafa ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Lyon'un 2002'den başlamak üzere Fransa Ligue 1'de üst üste elde ettiği 7 şampiyonluğa da damgasını vuran 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu,sezon sonunda Lyon kulübüne veda etmişti.
Al Gharafa kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada,Brezilya'lı ortasaha futbolcusuyla düzenlenen imza töreninde 2 yıllık kontrat yapıldığı bildirildi.
Katar temsilcisinden yıllık 2.5 milyon euro ücret alacak olan ve 5 numaralı formayı giyeceği açıklanan Juninho ile İtalya Serie A ekibi Genoa da yakından ilgileniyordu.
Ülkesinde 1994-2001 yılları arasında Vasco da Gama forması giyen Juninho,2 Brezilya Serie A ve 1 defa da Copa Libertadores şampiyonluğu yaşamıştı.2001 yılında Lyon'a transfer olan ortasaha futbolcusu,Fransız ekipte toplam 248 resmi maçta 100 kez fileleri havalandırırken,bu gollerin 44'üne frikik atışlarından imzasını koymuştu.
Mevcut sözleşmesi 2010 yazına kadar devam etmesine rağmen Fransız ekiple 8 yıllık birlikteliğini bitiren Brezilya'lı yıldız,aynı zamanda 18 golle Lyon'un Şampiyonlar Ligi tarihindeki en skorer ismi konumunda bulunuyor.Juninho,Brezilya Milli takım formasını ise 44 defa terletmiş ve 7 kez fileleri havalandırmıştı.
Sonuncusu 2007-2008 sezonunda olmak üzere Katar Ligi'nde 5 şampiyonluğu olan Al Gharafa kulübü daha önce Marcel Desailly,Paulo Wanchope,Younis Mahmoud,Amaral,Sonny Anderson,Fernandao,Hakan Yakın gibi isimleri de kadrosuna katmıştı.

Hiç yorum yok: