20 Aralık 2008 Cumartesi

Arsenal-Livepool

İngiltere Premier Ligi 18.haftasında Emirates Stadium'da sezonun en zor maçına çıkıyoruz.İngiltere'de zor 6 maçtan birisi.İlk ikisini 2-1 kazandık,şimdi sıra Liverpool'da.İki takımda da önemli eksikler var.Arsenal'de Kolo Toure,Tomas Rosicky,Theo Walcott,Nicklas Bendtner ve Eduardo,Liverpool'da ise F.Torres ve Martin Skrtel.Premier Lig'e tarihinin en iyi başlangıçlarından birini yaparak 17. haftayı 38 puanla lider kapatan Liverpool;şu ana kadar ligde 5 mağlubiyet alan ve zirveden kopma tehlikesiyle karşı karşıya olan Arsenal'e karşı.
Premier Lig'i son 7 yılda şampiyon olarak tamamlayan takımların hiçbiri 5 mağlubiyetten fazla almamıştı.
Bugüne kadar iki takım arasında ligde oynanan maçlarda Liverpool 68 galibiyet, Arsenal 58 galibiyet alırken,42 maçta ise eşitlik bozulmadı.
Ligde Arsenal'i deplasmanda son olarak 13 Şubat 2000 tarihinde Titi Camara'nın tek golüyle geçen Liverpool, ondan sonra Londra'da oynadığı 9 karşılaşmada ise galibiyetle tanışamadı.
Londra temsilcisinde bu sezon kaleci Manuel Almunia ve Fransız sol bek Gael Clichy ligdeki tüm maçlarda görev alarak teknik direktör Arsene Wenger'in vazgeçemediği oyuncular oldu.
İsviçre'li defans oyuncusu Johan Djourou forma giymesi halinde Arsenal adına 50. Premier Lig maçına çıkacak. Clichy de Arsenal formasıyla 100.Premier Lig sınavına çıkmaya hazırlanıyor.
Liverpool'un tecrübeli futbolcusu Jamie Carragher ise kırmızı renkli forma altında 550. resmi karşılaşmasına çıkacak.
Barcelona'nın yıldız futbolcusu T.Henry Arsenal'in hala şampiyon olabileceğini bildirirken,her maçını izlediği gibi yarınki maçı da izleyeceğini ve Arsenal'in Liverpool'u yeneceğini söyledi.
En güvendiğim oyuncular kaptan Fabregas,Adebayor,V.Persie ve Denilson.S.Gerard'ı da izlemek daima güzeldir.Eğer biz şampiyon olamayacaksak Liverpool olması gönlümden geçen..
Benim tahminim de yine 2-1 Arsenal.

Hiç yorum yok: