18 Aralık 2008 Perşembe

Arjantin Apertura şampiyonluk maçları başladı

Arjantin Açılış Ligi Apertura'yı zirvede 19 maçta 39 puanla bitiren 3 takım,Tigre,San Lorenzo ve Boca Juniors arasında şampiyonu belirlemek amacıyla yapılan play-off maçları Tigre-San Lorenzo maçı ile başladı.Tarafsız sahadaki mücadeleye San Lorenzo çok hızlı başladı ve 20. dakika tamamlanırken 2 farklı üstünlüğü yakaladı. 18. dakikada Avrupa geçmişinde Real Madrid ve Inter gibi önemli kulüpler bulunan Santiago Solari'nin ortasını kaleci Islas uzaklaştıramayınca Pablo Barrientos yakın mesafeden takımını 1-0 öne geçirirdi.Golün sahibi Barrientos 2 dakika sonra bu kez asisti ile skora etki yaptı.20. dakikada sağ kanatta hareketlenen orta saha oyuncusunun ortasında savunmadan ileri çıkan Gonzalo Bergessio'nun golü ile San Lorenzo zorlu mücadelede çok erken rahatladı.Bu arada Nicolas Bianchi'nin kafası da direkten dönerken ilk yarı bu gollerle 2-0 San Lorenzo'nun üstünlüğü ile tamamlandı.Sezon boyunca gösterdiği çabanın arka arkaya gelen gollerle heba olmasını istemeyen Tigre ikinci 45 dakikada oyuna ortak olmak için çabaladı ve 76. dakikada umutlandı.Sebastian Rusculleda'nın ortasında oyuna sonradan giren Lazzaro'nun kafa golüyle farkı bire indiren ev sahibi kalan dakikalardaki tüm çabasına rağmen yenilginin önüne geçemedi. Tigre'de Islas 90.dakikada ilk golün sahibi Pablo Barrientos'un suratına yaptığı müdahelenin ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve oyun bu sırada yaşanan kargaşa nedeniyle yaklaşık 6 dakika durdu. Bu arada Tigre taraftarlarının koltukları kırarak sahaya fırlattığı görülürken olayı görmeyen ve yardımcısının uyarısıyla kaleci Islas'ı oyundan ihraç eden hakem Saul Laverni polis koruması altında sahayı terketti.Bu galibiyetle play-off'lara çok kritik bir zaferle başlayan San Lorenzo şampiyonluk için artık önündeki tek engel olan Boca Juniors maçını düşünmeye başladı. Kırmızı lacivertliler 20 Aralık gecesi oynanacak olan maçta Boca Juniors'u mağlup ederse Boca Juniors ile Tigre arasındaki son maçın bir önemi kalmayacak ve Apertura'da şampiyon San Lorenzo olacak.Beraberlik halinde Tigre'nin şampiyonluk umutları tükenecek.Tigre'nin şampiyonluk için Boca'nın San Lorenzo'yu devirmesini ve sonra Boca'yı mağlup etmeyi hayal etmekten başka seçeneği kalmadı. Play-off'larda Boca Juniors'un sahne alacağı kalan 2 maçın programı şöyle :
20 Aralık Cumartesi 22:30 SanLorenzo-Boca Juniors
24 Aralık Çarşamba 01:30 Boca Juniors-Tigre
Arjantin'deki puanlama ve küme düşme sistemleri de eleştirilirken play-off maçlarının programı da eleştiri oklarından nasibini alıyor.Öyle ki, eğer 2.maçta San Lorenzo Boca'yı mağlup ederse son maçın bir önemi kalmayacak.Ancak eleştirmenler, şampiyonun son maçta belirlenmesi için 2. maçta Boca Juniors'ın rakibinin ilk maçın kaybedeni olması gerektiğini savunuyor.Takımlar arasında normal sezonda oynanan maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle :
San Lorenzo 0 Atletico Tigre 1
Boca Juniors 1 San Lorenzo 0
Boca Juniors 2 Atletico Tigre 3
Bu arada karşılaşmada çok ilginç bir olay yaşandı.Saha üzerinde uçmakta olan bir güvercin, kendisine topun çarpmasıyla yerde kaldı ve maçın hakemi Saul Laverni güvercinin hareketsiz bedenini oyun alanının dışına taşıdı.

Hiç yorum yok: