18 Temmuz 2014 Cuma

Mathieu Debuchy Arsenal'de...

 
 
 
 
 
Arsenal,Newcastle United'ın Fransız sağ beki Mathieu Debuchy ile resmi sözleşme imzaladı.Mathieu Debuchy ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığı duyurulurken bonservis bedeli açıklanmadı.Ancak bu transferin bonservis bedeli 12 milyon sterlin.Bacry Sagna'nın yokluğunu Mathieu Debuchy ile doldurduk.
İmza sonrası kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Arsene Wenger,"Debuchy'e Arsenal'e hoşgeldin demek istiyorum. Ne kadar üst düzey bir oyuncu olduğunu kanıtlamış bir oyuncu.Premier Lig'i yakından biliyor.Onun bizim takıma uyum sağlayacağından ve katkı vereceğinden şüphem yok." dedi.Debuchy de yaptığı açıklamada "Arsenal gibi harika bir takıma transfer olduğum için gururluyum.Dünyanın en büyük kulüplerinden birinde forma giyeceğim.Yeniden şampiyonlar liginde forma giyeceğim için heyecanlıyım.Takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Futbola 7 yaşında Fretin alt yapısında başlayan Debuchy 8 yaşında Lille'e geldi.Lille'de genç ve A takımlarda 10'ar yıl oynadı.233 maça çıktığı Lille'de 16 gol atarken 14 asist yaptı.
Mathieu Debuchy dünya kupasında Sagna'dan milli takım formasını kaptı.5,5 milyon sterline 2013 yılında Lille'den gelen 28 yaşındaki oyuncu 43 kez Newcastle United formasını giyerken 1 gol atabildi.
2010-2011 sezonunda Lille'de Fransa Ligi şampiyonluğu ve Fransa Kupası zaferi yaşadı.
Milli takım formasını ekim 2011'de giyen Debuchy 25 maçta 2 gol attı. 
Arsenal'de 2 numaralı formayı giyecek Debuchy'e hoşgeldin diyerek başarılar diliyorum.2.güzel transferimizi yaparken transfer bütçesinin yarısından fazlasını tüketmiş durumdayız.

Hiç yorum yok: