1 Ekim 2009 Perşembe

Uefa Şampiyonlar Ligi 2.hafta çarşamba günü sonuçları...

A grubunun zorlu maçında ilk yarı Bayern Münih üstünlüğünde karşılıklı pozisyonlarla geçti.
Diego'nun rakibini takip ederek savunmadan golü çıkardığı maçta,karşılaşmanın yıldızı
Ribery'nin 2 kişiyi geçerek attığı şut görülmeye değerdi.Son bölümlerde ise Juventus üstünlüğü vardı. Maça hızlı giren Bordeaux pozisyon üretmeye çalışırken Maccabi Haifa çok hızlı kontrataklarla cevap vermeye çalıştı.Baram Kayal'ın kırmızı kart görmesiyle Bordeaux üstünlüğünü artırdı.Bellion inanılmaz goller kaçırdığı maçta Ciani'nin golüyle Bordeaux 3 puanı almayı başardı.
CSKA daha istekli başladığı maçta hedeflediği gibi maçın yıldızı Dzagoev'in müthiş golüyle erken skor avantajı yakaladı.Son 5 resmi maçta gol atamayan Beşiktaş ilk yarı 1 pozisyon bulabildi.Hızlı oyuncusu Krasic'in güzel hareketleriyle 2.golü bulan CSKA Moskova son dakikalarda savunmada bocalayıp gol yese de 3 puanı aldı.
Old Traford'a hızlı giriş yapan Wolsburg maçı dengede sürdürmeyi başardı.Manchester United ise Carrick ile çok önemli bir gol kaçırdı.Yoğun yağış altında Dzeko şok golle Wolsburg'u öne geçirsede Giggs'in defansa çarparak giren frikiği ve Carrick'in golüyle grupta 6 puana ulaştı.
Bir şampiyonlar ligi devi Milan evinde Zürih gibi tecrübesiz takıma 1-0 yenerek teknik direktörü Leonardo'yu iyice zora soktu.Maçta hucüm etkinliği olmasına rağmen İnzaghi'nin kaçırdığı veya kaleci Leoni kurtardığı pozisyonlar Milan'ı zora soktu.Zambrotta'nın attığı nefis şut da direkten dönünce mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
İlk yarısı çok dengeli geçen maçın ikinci yarısında Real Madrid özellikle savunma arkasına atılan toplarla pozisyonlar ve goller buldu.Ronaldo ile girdiği mücadelede penaltı ve kırmızı kart kararıyla karşılaşan Diawara maçın sonunu belirlemiş oldu.
Chelsea ilk dakikadan beri kontrolü ve tempoyu elinde tutmasına rağmen ilk yarı Anelka ile 1 gol bulabildi.İlk yarı Chelsea pozisyon vermezken ikinci yarı etkili olmaya çalışan APOEL imkanları değerlendiremeyince sahasından puansız ayrıldı.

Porto Dragao Stadı'nda üstün bir oyunla yendiği Atletico Madrid'de kaleci problemi yaşanıyor.Asenjo'nun U-20 Dünya Kupası'nda olması Roberto'nun 26.dakikada çıkarak yerine 3.kaleci De Gea girdi.De Gea iyi kalecilik yapsa da 2 gole engel olamadı.Atletico Madrid 2.yarı etkili olsada bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.
A Grubu
Bayern Münih 0 Juventus 0
Bordeaux 1 Maccabi Haifa 0 Gol:Ciani(83)
1-Bayern Münih 4,2-Bordeaux 4,3-Juventus 2,4-Maccabi Haifa 0
B Grubu
CSKA Moskova 2 Beşiktaş 1 Goller:Dzagoev(7),Krasic(61)-Ekrem(90+2)
Manchester United 2 Wolsburg 1 Goller:Giggs(59),Carrick(78)-Dzeko(56)
1-Manchester United 6,2-Wolsburg 3,3-CSKA Moskova 3,4-Beşiktaş 0
C Grubu
Milan 0 Zürih 1 Gol:Tihinen(10)
Real Madrid 3 Marsilya 0 Goller:Ronaldo(58,64),Kaka(Pen.61)
1-Real Madrid 6,2-Zürih 3,3-Milan 3,4-Marsilya 0
D Grubu
APOEL 0 Chelsea 1 Gol:Anelka(18)
Porto 2 Atletico Madrid 0 Goller:Falcao(75),Rolando(82)
1-Chelsea 6,2-Porto 3,3-APOEL 1,4-Atletico Madrid 1

Hiç yorum yok: