24 Temmuz 2008 Perşembe

Kolo Toure'ye sıtma teşhisi


Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Kolo Toure hastaneye kaldırıldı.Ülkesinden döndükten sonra 'sıtma' teşhisi konulduğu ve futbolcunun hastaneye kaldırıldığı bildirildi.Afrika kıtasında son yıllarda bir çok kişinin ölümüne yol açan sıtma hastalığı futbolcuları da vurmaya devam ediyor.Geçtiğimiz dönemlerde Turkcell Süper Lig takımlarından forma giyen Nijeryalı oyuncu Isaac ve Gineli Jabi'yle de gündeme gelen 'sıtma' hastalığı İngiltere Premier Lig takımlarında forma giyen Afrikalı oyuncuları da etkilemeye devam ediyor.
Sıtma hastalığının vurduğu son isim ise Arsenal'in 27 yaşındaki yıldız futbolcusu Kolo Toure oldu. Toure'nin yeni sezon öncesi tatilini geçirmek için gittiği Fildişi Sahilleri'nde hastalık mikrobunu kaptığı ve İngiltere'ye dönüşünde yapılan kontrollerde de hastalığın ortaya çıktığı bildirildi. Toure'nin kesin teşhisin ardından, takımının sezon öncesi hazırlık kampını yaptığı Avusturya'da hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Hastanede yapılan kontrollerin ardından Toure, taburcu edildi ve otelinde dinlenmeye çekildi.
İngiltere'de daha önce Yakubu, Celestine Babayaro ve LuaLua gibi Afrika kökenli yıldız isimler ülkelerine gidip geldikten sonra sıtma hastalığına yalanmışlar ve bir süre yeşil sahalardan uzak kalmışlardı.


Hiç yorum yok: